Onze werkwijze

Energiezuinig wonen en werken 

Je wilt advies over energiebesparing en je wilt maatregelen treffen om je (of jullie) woning of bedrijfspand energiezuiniger te maken. Wat kun je verwachten van Jouw Energiecoach? Allereerst een luisterend oor. We starten met een oriënterend gesprek aan tafel bij jou thuis of in je bedrijfspand. Tijdens dit overleg inventariseren we gezamenlijk wat de redenen zijn dat je je energieverbruik wilt aanpassen. Wil je duurzamer en milieubewust leven, wil je besparen op je energiekosten? We kijken bij onze bespreking ook naar de gezins- of werksituatie: de samenstelling van het huishouden of van je bedrijf. Op een plek waar meerdere mensen wonen en/of werken, spelen ook meerdere wensen en behoeften een rol. Die nemen we uiteraard allemaal door. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om energiebesparing, of dat je juist al duidelijke en concrete ideeën hebt over mogelijke maatregelen. Het is onze taak om je vanuit onze expertise heldere en betrouwbare adviezen te geven. Vervolgens inventariseert Jouw Energiecoach het pand waarin je woont of werkt. Ook dat gebeurt samen met jou. Per slot ken jij je woon- of werkplek het best. We doen dat uitgebreid en zorgvuldig, zodat we na dit bezoek een plan van aanpak kunnen opstellen en desgewenst ook meteen van start kunnen met het doorvoeren van de beste maatregelen.
Daarnaast kunnen we je ook gedurende langere tijd coachen. Kies je voor energiecoaching, dan beginnen we met het gedetailleerd monitoren van je energieverbruik.
Jouw Energiecoach uit Roden is centraal gelegen ten opzichte van Groningen, Assen en Drachten en omgeving, dus altijd bij je in de buurt.

Bezuiniging op energie in je woning of bedrijfspand

Welke energiebesparende maatregelen kunnen we zoal treffen? Afhankelijk van je wensen, de situatie en de mogelijkheden kun je denken aan één of meerdere maatregelen.

Een greep uit de mogelijkheden:

• Isolatie woning verbeteren (dak, muren, glas, plafond, vloer, kozijnen enz.)
• Zonnepanelen plaatsen
• Overstappen op een meer efficiënte cv-ketel
• Hybride warmtepomp installeren
• Zonesystemen instellen
• Slimme regelingen doorvoeren
• Infraroodpanelen installeren
Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. In nauw overleg met jou stellen we een pakket aan maatregelen samen dat helemaal is afgestemd op je wensen en de woon- en/of bedrijfssituatie. Maatwerk dus. We bekijken welke aanpassingen het beste resultaat zullen geven en tegelijkertijd praktisch en haalbaar zijn. Jouw Energiecoach biedt meerdere diensten en producten aan en werkt samen met diverse gerenommeerde partijen, om de kwaliteit hoog te houden. Zo staan we garant voor een solide aanpak!
En dat levert veel op: want de juiste investering in energiebezuiniging verdient zichzelf altijd terug.

Besparen op je energiekostenWie is jouw energie coach ?