Jouw verwarming

Besparen op je verwarmingskosten

De verwarmingskosten kunnen, vooral in de wintermaanden, schrikbarend hoog oplopen. We willen graag een lagere energierekening, maar niet ten koste van ons comfort. We willen niet huiverend op de bank zitten om maar wat energie te besparen. De tijd waarin onze grootouders met een gloeiend gezicht en een koude rug voor de kachel of gashaard zaten is per slot van rekening voorbij. Voor ons geen ijsbloemen op de ramen!

LEARN MORE

Zuinig stoken, maar comfortabel warm wonen

Als je wel je verwarmingskosten maar niet de verwarming omlaag wilt hebben, kun je veel maatregelen treffen. En daar kunnen wij je bij helpen. Hoe verwarm je je huis zo comfortabel en duurzaam mogelijk? Je kunt kiezen uit verschillende technieken, afhankelijk van je wensen en je budget. Velen denken bij een zuiniger verwarming automatisch aan een nieuwe cv-ketel, bijvoorbeeld een zuinige hr-ketel, maar dat is beslist niet de enige optie. Soms is vervanging van de bestaande installatie inderdaad de beste keuze, maar vaak kun je ook met kleinere aanpassingen veel geld besparen op je energiekosten en dat is financieel vaak aantrekkelijker.
Omdat er zoveel mogelijkheden zijn als het gaat om besparen op verwarmingskosten, is het lastig hier in zijn algemeenheid iets over te zeggen. Het is namelijk sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen, je woning, de gezinssamenstelling en je budget. Daarom komen we het liefst langs voor een persoonlijk gesprek en een inventarisatie van de omstandigheden: op basis daarvan kunnen we je een precies voorstel doen, dat helemaal op maat is.

Optimale verwarming

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

A few things we’re great at

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

• cv-systeem waterzijdig inregelen

Het instellen van de optimale hoeveelheid warm water die door de radiatoren stroomt, precies genoeg voor een aangename verwarming van je woonruimtes.

• zonesystemen instellen

Met een zonesysteem stuur je meerdere verwarmingscircuits naast elkaar aan. Zo kun je veel energie besparen.

• optimaliseren van de watertemperatuur

Het instellen van de meest effectieve keteltemperatuur. Vaak staat deze te hoog afgesteld, vooral na verbouwingen, isolatie, een veranderde woonsituatie enz.

• slimme regelingen doorvoeren

Met een slimme regeling kun je ruimtes afzonderlijk van elkaar verwarmen.

• hybride warmtepomp installeren

Een hybride warmtepomp werkt samen met een ander verwarmingssysteem, doorgaans een cv; zo kun je efficiënter stoken.

Wil je een behaaglijk warm huis maar geen torenhoge energierekening? Spreek dan eens af met Jouw Energiecoach om de mogelijkheden te bespreken!

• infraroodpanelen plaatsen

Infraroodpanelen geven stralingswarmte af en zijn ideaal als bijverwarming of voor het verwarmen van weinig gebruikte kamers.

Wil je een behaaglijk warm huis maar geen torenhoge energierekening? Spreek dan eens af met Jouw Energiecoach om de mogelijkheden te bespreken!