Onze omvormers

De juiste omvormers voor je zonnepanelen

Als je goede zonnepanelen hebt uitgezocht, moet je ook een keuze maken uit verschillende typen omvormers. Welke het meest geschikt is, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt je woning een grote rol, maar ook je budget is natuurlijk van belang.
Er zijn 3 soorten omvormers op de markt:
1. Serie omvormers, ook wel string inverters genoemd
2. Geoptimaliseerde omvormersystemen
3. Parallel omvormers
Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Het is vooral jouw woonhuis dat een doorslaggevende rol bij de keuze speelt: welk systeem heb je minimaal nodig om tot een goed energie-rendement te komen? Ook je eigen voorkeuren zijn uiteraard belangrijk.
In zijn algemeenheid kun je zeggen dat serie omvormers de meest gunstige prijs hebben. Daar staat tegenover dat parallel omvormers verreweg het meest flexibel zijn. En dan zijn er nog de geoptimaliseerde omvormers met een individueel paneelbeheer voor maximale energieopwekking.
Om het je makkelijk te maken, hebben wij al grondig onderzoek gedaan en bovendien kunnen we spreken uit ervaring. We hebben een aantal omvormer systemen geselecteerd die naar onze mening van hoge kwaliteit zijn en een goed rendement leveren. Ze worden geleverd door fabrikanten die een goede garantie-afhandeling en hoogstaande kwaliteit nastreven..

Solax

Solax is een snel groeiend en zich ontwikkelend Chinees bedrijf met een supportcentrum in Nederland. De hybride omvormers van Solax zijn in Nederland (nog) niet zo bekend, maar het zijn zeer efficiënte en innovatieve systemen met een scherpe prijs. Solax omvormers zijn goed voorbereid op de toekomst. Zo zijn sommige modellen uitgerust met een accu, wat een groot voordeel is op het moment dat de salderingsregeling gaat stoppen.

Solar Edge

Solar Edge is een jong Israëlisch-Amerikaans bedrijf dat inzet op hightech oplossingen. Solar Edge omvormers bestaan uit een combinatie van een centrale omvormer met power optimizers. Dit zijn elektronische eenheden die het genereren van zonne-energie per paneel afzonderlijk regelen. Het is een premium merk met een zeer goede prestatie: als een paneel weinig energie genereert, heeft dit namelijk geen invloed op de prestaties van de andere panelen. Dat maakt Solar Edge omvormers zeer geschikt voor bijvoorbeeld een schaduwrijke omgeving. Je investering is wat hoger als je kiest voor Solar Edge, maar dit wordt op langere termijn gecompenseerd door de hoge prestaties. Het rendement is namelijk hoger dan 97%.

We leggen je graag meer uit over onze omvormers, dus haal onze expert eens in huis voor een deskundig advies afgestemd op jouw wensen en woning.

Ons uitnodigenJouw zon